Persbericht 25 september

De Arnhemse modebiënnale – MoBA13 – is er niet in geslaagd om het verlies van de vorige editie weg te werken. Het bestuur heeft zich tot de gemeente Arnhem gewend om een oplossing te bieden voor het liquiditeitstekort van € 160.000.

Ondanks de korte voorbereidingstijd heeft MoBA13 onder leiding van Lidewij Edelkoort een programma geproduceerd van internationaal niveau. Het bereik naar publiek en scholen was groot, evenals de betrokkenheid van winkeliers en ondernemers. Daarnaast was de aandacht van regionale, landelijke en internationale media aandacht zeer positief. Tegenvallers waren het aantal betalende bezoekers en de verkoop van de kalenders en mini-catalogi.

Het bestuur stelt vast dat de financiële en organisatorische basis van de modebiënnale versterkt moet worden om aan de hoge ambities te blijven voldoen. Daarom heeft het bestuur de grondleggers – gemeente, provincie en ArtEZ – geadviseerd om de volgende editie niet eerder dan in 2016 te organiseren en de tussentijd te benutten voor de ontwikkeling van een toekomstbestendige opzet op basis van een gedegen evaluatie.

Voor een reactie van de gemeente Arnhem op dit verzoek klik hier.

 

    Mode Biënnale Arnhem